Zes foutloze crossen in Renswoude

Wij vertrokken woensdag met zes paarden van stal naar de Coral Estate Horse Trails in Renswoude en alle zes liepen ze een foutloze cross!

Het was een heel circus bij vertrek want er hing een trailer vol met spullen achter de vrachtwagen, daarachter een auto met trailer en nog een auto en een caravan.

Woensdag was al de keuring voor de lange 1* en de lange 2*.  Alle paarden kwamen met gemak door deze keuring.

Carmen Holtslag heeft haar Dutch Curosa Z de hele maand juli bij Alice op stal gehad om zo goed voor te bereiden op haar CIC** debuut. Alice gaf haar dagelijks begeleiding en Carmen hielp Alice op stal. Haar dressuur kon beter, -61,1. Het springen was super foutloos en ook in de cross reed Carmen foutloos! Ze werd hiermee 17e van de 34 starters, een prima debuut!

Joanne Spliethof was zondag voor Renswoude gekomen met haar Rilona. Deze 14 jarige merrie is door haar opa gefokt en heeft niet veel gedaan in de sport. Rilo kreeg 55,6 voor de dressuur in de CCI*. De cross liep ze super, ze had wat last van de warmte en voelde aan het einde niet meer zo fijn zei Joanne. Ze stuurde haar toch met maar 3,2 tijdfouten rond. Heel knap!
Zondag was Rilo niet helemaal fit waardoor we besloten haar niet voor de keuring te brengen. Jammer.

Alice startte zelf vier paarden, dus dat was even druk. Gert was de TD voor de 1* dus we hebben elkaar niet veel gezien..

Coral Estate Zamzam maakte zijn CCI* debuut. Deze vos heeft veel macht en geeft Alice een goed gevoel. In de dressuur waren er een paar kleine foutjes, – 53,7. In de cross liep hij super en maar 2 seconden te langzaam. Tijdens het springen deed hij goed zijn best maar schrok van de overbouwde sloot en kreeg daar een balk. De volgende steilsprong werd ook verlaagd ivm spanning. Daarna weer super. Zamzam werd keuring 25e van de 80 starters.

Coral Estate Curacao was een van de drie paarden die in de grote CCI* rubriek op zijn dressuurscore bleef staan. Hij liep een fijne proef maar de jury had veel verschil. Bij 1 jury 28e en bij de ander 43e. Hij eindigde op 51,9 en won de 4e prijs. In de cross geeft hij een machtig gevoel, wat een fijn dier!

ACSI Peter Parker mocht weer vertrouwen krijgen in een CCI**. Hij liep een goede wedstrijd, fijn dressuur, -46,5 en een vijfde plaats. Een rustige foutloze cross en een foutloos springparcours. Hiermee won hij de 6e prijs.

Coral Estate Harry Belafonte gaat steeds fijner, maar het zal nooit makkelijk worden met hem. -56,1 en een 18e plaats na dressuur. Hij sprong foutloos, dit was al op vrijdagavond. In deze 3* rubriek deden er 29 mee en er sprongen er 6 foutloos.

De 3* cross werd zaterdagavond verreden omdat het even noodweer was. Het was dus een hele lange zaterdag voor Alice. Op de sprongen ging Harry super, maar tussendoor is het lastig. Hij zat zelfs een keer bijna tegen een boom. Hij verliest wel een halve minuut door zijn kijkerigheid. We blijven oefenen, want hij kan overal overheen en dat is een veilig gevoel. Harry werd 11e in deze 3* rubriek.

Leida en Jantien gingen mee en sliepen weer in de tent, voor hun was het vakantie in Renswoude…..

20140724_072630_resized

In de ochtend even de dressuurbanen verkennen

20140724_074313_resized

Voor de 1* was dit best een lastige hindernis, Zamzam en Curacao deden het prima. Een mooie overzichtsfoto van het mooie terrein

20140724_181100_resized

De watersprong voor de 3*, ook over de dolfijn in het water, mooi gemaakt!

20140724_181714_resized

Carmen Holstslag en haar moeder bij de 3* combinatie, heel schuin over twee smalle schuine hindernissen, Harry speelde hiermee.

20140724_182909_resized

Leida bij de laatste combinatie voor de 3*, twee van deze smalle bakken achter elkaar, ook dat deed Harry super.

20140724_184945_resized

Lara Siemons en Joanne Spliethof bij hun laatste combinatie van de CCI*. Ze deden dat beiden prima.

20140724_185224_resized

Coral Estate doet erg veel voor de eventingsport in Nederland, waarvoor heeeel veeeel dank!!!!!

20140725_191921_resized

Yes, life is making the (water)jump. ACSI Peter Parker deed het super, op naar Boekelo!

NK renswoude 2014 082site

Milou (links) en Floor hebben goed geholpen, waarvoor veel dank. Hier met hun knuffelpony Curacao

20140727_090929_resized

En Coral Estate Curacao tijdens de prijsuitreiking

20140727_131842site

Samen met de Italiaan Stefano Brecciaroli in de prijsuitreiking van de CCI**. Hij moest nog helemaal terug naar Rome….

IMG-20140727-WA0004site