Outdoor Helvoirt

Donderdag vertrokken Alice en Carmen Holtslag richting Helvoirt met vijf paarden. Omdat er erg veel deelnemers waren begon de dressuur al op donderdag.

Coral Estate Harry Belafonte mocht als eerste in de CIC**. Er was nog weinig te doen en er was geen muziek. Dit was ideaal voor Harry en hij liep een zeer fijne proef. -46,7 was het resultaat en in totaal kwam Alice daar van de 113 deelnemers mee op een 18e plaats!

Coral Estate Zamzam moest ook op donderdagavond. Ook hij deed goed zijn best en kwam uit op 53,7. Helaas viel hij in draf tijdens de contragalop en dat kostte punten. In de 1 ster deden er 111 mee.

Vrijdag was het de beurt aan Coral Estate Curacao in de 1*. Hij voelde super. Ineens kwam er storm en wind en was hij te jolig en fris, jammer! -55,3 was de score. Hij kan makkelijk 10 punten beter.

ACSI Peter Parker liep in de 2* een fijne proef wat werd beloond met 45 strafpunten en een 14e plaats.

Zaterdag was het de beurt aan Carmen Holslag, zij reed haar tweede 2* wedstrijd met haar Dutch Ciroza Z. Er zaten wat kleine foutjes in, de punten vielen helaas tegen -68,9.

Zaterdag begon het springen om 11 uur. Zamzam oversprong zich op 2 en 3. Het was een hele grote springring dus hij ging een beetje op de loop. Alice ving hem op voor de driesprong die bij de uitgang weg stond. Hij stopte. Oeps na twee weigeringen moet je eruit en mag er niet gestart worden in de cross. Helaas is dat bij wel 7 combinaties gebeurd. Alice drukte even wat harder maar toen kwam er spanning en vielen er 4 balken. Ook nog veel tijdfouten, dus een record aantal springfouten. Volgende keer beter! In de cross ging hij super rond, dus het gaat helemaal goed komen met Zamzam.

Coral Estate Curacao sprong fijn foutloos en liep zondag ook een goede foutloze cross binnen de tijd. Hiermee won hij de 23e prijs. Hij mag in Varsseveld zijn 2* debuut maken.

Harry Belafonte sprong een goede nul ronde en stond daarmee in het tussenklassement 7e. Er werd over het algemeen heel slecht gesprongen. ACSI Peter Parker had een balk op de achterste van de oxer nr 7. Hij gaf Alice verder een heel fijn gevoel.

Peter Parker voelde in de cross fijn. Hindernis 6a en b was een combinatie van 2 steilsprongen op een bult. Hij maakte daar een krabbel en Alice wilde op vier galopsprongen naar 7 rijden, de punt. In de afzet sprong hij links weg, dat was heel stout!! Hierdoor kreeg hij 20 strafpunten. In totaal werd hij 24e en won daarmee een prijs.

De regen kwam inmiddels met bakken uit de hemel. Het was een grote modderpartij geworden en heel veel ruiters startten hun paarden niet, wat heel begrijpelijk is. Harry kan wel tegen modder, dus Alice besloot te rijden. Hij voelde top. Helaas stopte hij op hindernis 23, de tweede waterinsprong. Hindernis 22 was een smalle ton er kort voor. In de landing remde hij al en Alice kreeg hem te weinig voor haar been uit. Hij was, zoals gewoonlijk, weer kijkerig op alle tenten enz. Dat kostte de derde plaats, jammer.  De tweede keer sprong hij wel en won nog de 29e prijs.

Carmen hield de eer van Biddinghuizen hoog door een foutloze 2* cross te rijden. Hiermee kwam Carmen uit op een 64e plaats. Carmen moest in de stromende regen rijden en kreeg 32 tijdfouten. Ze hebben weer veel ervaring opgedaan.

De mooie Outdoor Helvoirt hindernis

20140822_184237_resized

Deze combinatie was lastig, ze sprongen er alle vier goed doorheen

20140822_183836_resized

Asia Porrini is erg blij met Bounty die ze in 2011 van ons heeft gekocht. Ze won in Italie een 2* en werd nu heel goed 5e! Erg leuk om ex paarden weer terug te zien. We wisten niet dat ze zou komen vanuit Italie. Hij is wel wit geworden. Ze gaat nu naar het EK van de Young Riders wat over vier weken in Portugal wordt gehouden. Wij wensen haar heel veel succes!!

20140821_170520_resized

De grote Poolse Michal Knap is ook blij met Bob the Builder. Hij reed een goede foutloze cross binnen de tijd en werd 40e in de 1*.

20140822_173512_resized

Marlou Cramer en Zigzag wonnen de 28e prijs in de 1*. Met de moeder van Zigzag won Alice Helvoirt in 2000. Waar blijft de tijd….

20140824_115015_resized

Coral Estate Curacao in de watercombinatie, met dank aan Marita H voor de foto’s

1

2

3