TOPWEEKEND in Oudkarspel

Tijdens de North Holland Horse Trails in Oudkarspel liepen Alice haar paarden super, alle vier in de prijzen!

Donderdagmorgen vertrokken Gert en Alice richting Noord Holland. Gert was TD dus had genoeg te doen. Charlotte Kleinsmann, onze working student, kwam later met de auto en haar trailer.

Donderdag kon Alice alles op de plek zetten en haar paarden in de dressuurbaan trainen, dat is geweldig!

Mede hierdoor liep Coral Estate Zamzam vrijdag een zeer goede dressuurproef in de CIC*, hij was vertrouwd met de omgeving. Dit was goed voor -42,9 en een 7e plaats van de 73 deelnemers. Zaterdag sprong hij een foutloos parcours, hij heeft afgelopen dinsdag in Ermelo weer veel geleerd en dat wierp nu al zijn vruchten af. De cross was voor de fijne Roven xx vos nooit een probleem en ook nu liep hij een heerlijke foutloze en snelle cross. Hiermee won hij de 3e prijs en was het beste Nederlandse paard! Ga zo door Zamzam!

Coral Estate Harry Belafonte vond het juryhok heel eng want dat stond er op donderdag nog niet. Verder had hij hele mooie stukken in de 2* proef maar ook fouten door zijn kijkerigheid. – 52, 5 was de score en een 22e plaats van de 61 deelnemers. Hij sprong zaterdag best fijn maar was op 1 en 5a super kijkerig en maakte daardoor een fout. Deze hindernissen stonden vlak bij elkaar en de kruiwagen met bloemen was spannend. Alice had zeker geen slecht gevoel. In de cross liep hij richting de stallen heel hard en van de stallen af een beetje trager. Op de sprongen gaat hij super, het is de kunst om hem bij de afzet te krijgen. Harry won hiermee de 10e prijs.

Coral Estate Curacao liep zijn tweede 2* wedstrijd en deed dat geweldig! Wat een inzet heeft dat paard. Een paar foutjes in dressuur, -52, 5 en dat was precies dezelfde score als Harry, heel grappig. Hij sprong super nul, soms nog wat te hoog, maar wat is het een machtig gevoel om met hem een parcours te rijden. In de cross ging hij super, in de combinaties moet hij nog wat volwassener worden maar hij kijkt er niet langs. Hiermee won de 8 jarige grote Ier de 6e prijs.

ASCI Peter Parker was een stuk fijner dat in Fontainebleau, hij heeft zijn ritme weer gevonden. Alleen had Alice even een schrikmoment in dressuur. Hij moest op zaterdagmorgen, Alice reed hem al vroeg in de regen. Daarna vlocht Alberdina hem in en ging Alice omkleden. De proef begon heel fijn maar in het appyment naar rechts gebeurde er iets raars. Een soort spierverkramping of zo. Alice schrok maar reed door, de linker galop was ook niet fijn. Later weer prima en Alice heeft hem na die tijd nog even gereden en er was niets aan de hand. Gelukkig!!

Dit kostte punten maar Ozzy zijn gezondheid gaat voor. In de middag sprong hij een fijne nulronde. Volgens de veterinair kan het een soort spierkramp geweest zijn…heel bijzonder. Zondag ging de cross top, Alice reed niet te dol en had toch de 3e tijd! Hiermee won ACSI Peter Parker de 3e prijs.

Charlotte deed ook mee in de 2* met haar Zambezi K, ze reed een fijne dressuurproef, – 51,4. Zambezi sprong een stuk beter dan in Fontainebleau terwijl het parcours veel moeilijker was. Een fout op 5b en de oxer nr 8. In de cross ging het mis op 3b, Zambezi ging te snel en schoot langs de tweede, dat was jammer want de rest ging prima. Hiermee werd Charlotte 34e.

Donderdag in de baan trainen, zeer nuttig!!

20150423_162011_resized

 

Teamwork! Vlnr Charlotte, Alice, Zamzam, Noor Kuilboer die zo vriendelijk was om drie dagen te helpen. Ze woont in de buurt en vond het super leerzaam, en Alberdina. Zij kwam speciaal uit Norg, waarvoor heel veel dank! Met vier paarden is er veel hulp nodig. Thuis ging ook alles door dankzij Celine, Josine en Ioanna. Leida en Jantien hebben een nachtje bij vriendinnen geslapen en oma Lozeman heeft de meiden vrijdagmiddag in Biddinghuizen opgehaald en zondag weer terug gebracht. Dank jullie wel allemaal!

 

20150424_104620_resized

 

De hagen voor en achter het gat, Alice reed er met alle paarden snel omheen

 

 

20150424_173044_resized

 

Cross verkennen met Renske, Charlotte, Laura en Els

 

20150424_173945_resized

 

De lastige 2* combinatie, punt, smal, punt, ook dat deden ze prima!

 

 

 

20150424_142213_resized

 

Vrijdagavond een buffet in de binnenbak, met maar liefst vier rijen!

 

20150424_193417_resized

 

Zaterdagavond in de stallen, even andere dekens opdoen, Zamzam mocht even los, dat vond hij wel leuk. Peter Parker, Curacao en Harry zijn jaloers..

 

 

20150425_210202_resized

 

De familie Beukers had het geweldig voor elkaar, zelfs een groot scherm bij de nieuwe waterbak! Vanuit daar kon je bijna alles zien en de rest kwam op het scherm, complimenten!

 

 

20150426_094131_resized

 

Zelfs in de stallen kon iedereen de cross volgen

 

20150425_154605_resized

 

Coral Estate Zamzam

 

 

JO8A1907received_900173600023906

 

Charlotte over de laatste

IMG-20150428-WA0016

 

Heel trots op vier foutloze fijne crossen! De laatste starter en finisher met ACSI Peter Parker, braaf!

 

11204863_884834744892640_2158815321888732141_n