Hunxe

Het plan was dat Alice afgelopen weekend in het Duitse Hunxe zou rijden met Coral Estate Curacao en Coral Estate Zamzam. Thierry van Reine, de zoon van Ramon, (Alice haar sponsor) zou daar dan zijn internationale debuut maken. Alice kon hem dan begeleiden.

Helaas rolde Curacao twee weken geleden een beetje raar in de wei, toen hij opstond verdraaide hij zijn achterbeen en was onregelmatig. Hij heeft zijn kniebanden verrekt en moet even aan de hand stappen. Jammer, dus Hunxe ging niet door voor hem.

Omdat Alice liever niet met 1 paard 4 dagen weg was heeft ze Hunxe afgemeld. Zamzam mag Renswoude en Emmeloord lopen. Voor Curacao wordt het plan ook gewijzigd en we kijken wel wanneer hij weer fit is. Heel jammer dat hij niet in Renswoude mee kan doen omdat zijn eigenaar Coral Estate daar sponsort. Gelukkig loopt hun andere paard Harry Belafonte wel mee in de 3*.

Vrijdagochtend ging Alice nog naar de heuvel en later in de middag is ze met haar vader naar Hunxe gereden. Thierry moest om 19 uur dressuur rijden. Dat ging goed. Zaterdag heeft Alice de cross met Thierry gelopen.

Alice haar broer Henk Jan deed ook mee, hij reed netjes foutloos in de CIC*. Thierry reed zijn beiden pony’s keurig foutloos rond. Hij stond met zijn Nedvet (Monte Carlo) zelfs 3e na de cross. Het is erg leuk om Thierry te coachen want hij luistert goed en is leergierig. Zaterdagavond zijn Alice en haar vader weer naar huis gereden. Er was zondag weer genoeg te doen!

Helaas ging Thierry tijdens het springen de verkeerde kant op, daarna wilde hij tijd inhalen en vielen er balken. Hij werd nog netjes 8e, niet slecht voor zijn eerst internationale wedstrijd! En met een dressuurpony die hij zelf opgeleid heeft tot eventingpony. Complimenten!

20150710_191005

 

Thierry en Ramon bij de eend waarover hij het water in moest springen

 

20150711_102027

De vrachtwagen is mooi beplakt met reclame, Peter Parker komt er mooi aanspringen…

 

20150711_17353820150711_183432

 

Gefeliciteerd Thierry en de rest van het team!

IMG-20150712-WA0008