ACSI Peter Parker in het EK team!

Deze week kreeg Alice een telefoontje van bondscoach Martin Lips dat ze is opgenomen in het EKteam dat Nederland vertegenwoordigd in Blair Castle. Over 5 weken zijn we al op trainingskamp in Engeland. Het EK is van 9 t/m 13 september. Het lijkt nog ver weg maar de tijd vliegt!

ACSI Peter Parker zal over twee weken in Aken lopen, dit is een goede opwarmer voor het EK. Daar is op donderdag 13 augustus de dressuur en het springen. Vrijdag 14 augustus is de cross. Het is een korte cross dus een goede voorbereiding. Voor de Duitsers is dit zelfs de laatste selectie, daarna wordt hun team pas bekend gemaakt.

Ozzy is Martin zijn eerste keus en Coral Estate Harry Belafonte mag mee als reservepaard. Hij zal ook meegaan op trainingskamp en naar Blair. Dat is een fijn gevoel!

Pech voor Andrew Hefferman, hij heeft met zijn trouwe merrie Millthyme Carola zijn kwalificaties niet voor het EK. Heel jammer! Gelukkig rijdt Andrew wel in Aken. Tim Lips zal daar met Bayro starten en hij neemt Keyflow mee naar het EK. Merel Blom start met haar Rumor Has It ook in Aken.

Klik hier voor het onderstaande persbericht van de KNHS.

https://www.knhs.nl/nieuws/2015/nederlands-eventingteam-voor-ek-senioren-bekend/

In 2003 reed Alice haar laatste EK. Dat was heel bijzonder want ze ging samen met Gert op Baxter. Dit was in het Ierse Punchestown. Toen nog met steeple en wegparcoursen. Alice reed toen mee met Royal Kiwi. ¬†Door de speakers galmde: “the first ever married couple to complete the Europeans”. Heel bijzonder om dat samen te beleven.

In 2001 deed ze mee in Pau en in 1999 in Luhmuhlen, dit was allemaal met Royal Kiwi. In 1995 reed ze het EK met Kiwi Dream, daarna werd hij verkocht en liep hij met Herbert Blocker op de Olympische Spelen van Atlanta.