Watermill Famous beste 5 jarige van Nederland!

Gisteren won de knappe hengst Watermill Famous 54 de Nederlandse titel voor 5 jarige eventingpaarden in Ermelo.

Alice kreeg deze hengst in december op stal met als doel om hem klaar te maken voor het NK in augustus. Alice dacht al dat hij kon winnen maar het moet allemaal wel lukken.

In Boekelo kocht de Amerikaanse Liz Millikan hem op de veiling via internet. Ze heeft hem nog nooit in het echt gezien, ze wilde komen maar er kwam iets tussen. Omdat Alice het een fijn getalenteerd paard vindt is ze nu ook mede eigenaar. De 54 achter zijn naam is het handelsmerk van Liz, al haar paarden hebben 54 achter hun naam. Watermill is van de Watermolen, het bedrijf van Jan Greve. Alice is blij dat de Naber-Lozeman VOF ook voor 1/3 eigenaar is.

Toen Alice 16 jaar was had ze Watermill Stream samen met Jan Greve, of liever gezegd, haar ouders. Met deze schimmel reed ze haar eerste 3* wedstrijden en het EK van de Young Riders. Later is hij naar Duitsland verkocht. In 1996 liep hij met Bettina Hoy mee in Atlanta op de Olympische Spelen. Een jaar erna werd hij Europees kampioen in Burghley. Waar blijft de tijd…..

Watermill Famous liet zich goed zien tijdens de dressuur en kreeg daarmee 34 punten en stond gedeeld eerste met Lacoste gereden door Tim Lips. Famous sprong foutloos en kreeg in het terrein de hoogste punten van de dag. Twee maal een 8,5 voor techniek en balans en kwaliteit van de galop. En een 9 voor zijn inzet en rijdbaarheid.

Hiermee won hij met maar liefst 7 punten voorsprong!!!

Arie de Vroet van Eventingphoto dank voor de foto

JO8A1831

 

De fokkers zijn ook erg trots en dat mag ook! Kleindochter heeft zelfs een Famous T shirt..

20150810_182602

 

Leida en Jantien vinden hem ook erg lief

20150810_173532

IMG-20150810-WA0002