Gert 3 en 4* TD!

Wauw, Gert heeft met goed gevolg de cursus voor 3 en 4* TD gedaan. Dit is het allerhoogste niveau binnen de internationale paardensportbond de FEI.

Als Tecnical Deligate ben je hoofd verantwoordelijk voor de wedstrijd. Zaken zoals de stalling, het wedstrijdterrein, de jury’s en de cross worden gecontroleerd door een TD. In oktober is Gert in Amerika geweest om zijn laatste stage te doen.

Hij is al gevraagd om begin april naar Burnham Market, (Engeland) te komen. Deze wedstrijd staat onder leiding van Alec Lochore. Alec was ook eventingmanager voor de Olympische Spelen van Londen, dit was een driejarig project (2010/2012). Hij had ook de leiding op het EK van Blair Castle en is tijdens de Olympische Spelen van Rio de TD. Dus het is wel gaaf om van zijn ervaring en kennis gebruik te maken.

Afgelopen week werd Gert gebeld om assistent TD te zijn bij de 3 en 4* wedstrijd van Luhmuhlen in juni.

Zie hieronder het persbericht van de KNHS:

Sinds 20 januari 2016 prijken er maar liefst 8 nieuwe Nederlandse namen op de FEI-officiallijst bij eventing. Daar is een uitgebreid opleidings- en scholingstraject aan voorafgegaan. Een prachtig resultaat!

De eventingsport in Nederland is flink gegroeid en daarom heeft de KNHS de afgelopen jaren ook gewerkt aan een uitbreiding van het aantal Nederlandse FEI-officials. In 2015 is een aantal Nederlanders naar FEI-cursussen in Arbanassi (BUL), Le Lion d’Angers (FRA) en/of Boekelo (NED) geweest om zich tot FEI-official op te laten leiden of om te promoveren. Naast een meerdaagse FEI-cursus en een afsluitend examen moesten de Nederlandse deelnemers ook als (assistent) official aan de slag op internationale eventingwedstrijden, waarbij zij beoordeeld werden door ervaren (buitenlandse) FEI-officials. Met succes, want eind 2015 kon een groot aantal Nederlanders voor promotie worden aangemeld. Sinds 20 januari 2016 is de FEI-official lijst uitgebreid met de volgende Nederlandse officials:

FEI Eventing Judges 1&2*

  • Merel Schurink
  • Jan Huizinga
  • Rene van der Loo
  • Sandra Bakker

FEI Eventing Technical Delegate 1&2*

  • Wim Grens

FEI Eventing Technical Delegate 3&4*

  • Gert Naber

FEI Eventing Course Designers 1&2*

  • Gert Boonzaaijer
  • Gerard Baauw

De KNHS is trots op deze groep officials en wenst iedereen veel succes met hun werkzaamheden.