Weekendje Oudkarspel

Zaterdagmorgen vertrokken Alice en Angela om 5 uur naar Oudkarspel. Alice moest al om 8 uur dressuur rijden met ACSI Cashflow.

Dat ging super goed en Alice stond eerste met 200 punten. Bij het losspringen voelde hij fijn. In de ring krijgt hij spanning, dat is een zorg. Alice heeft hem niet in de cross gestart, jammer!

Watermill Famous, de goedgekeurde dekhengst,  mocht zijn M debuut maken, dat deed hij super! Ook hij liep een fijne proef en stond bovenaan. Tijdens het losspringen in de binnenbak was hij even stout. Hij liet even weten dat hij hengst is. In de ring sprong hij niet slecht maar was 2 x afgeleid. In de cross ging hij super foutloos binnen de tijd rond en won hiermee de 4e prijs.

Angela startte de 5 jarige vos ACSI Green Arrow, deze leuke vos is ook eigendom van de familie van Reine. Hij was nog nooit meegeweest naar een eventingwedstrijd. Hij liep een fijne dressuurproef, sprong foutloos en liep ook een foutloze cross. Hiermee won hij zijn eerste wedstrijd! En nog niet zijn laatste want het is een superdier! We maken hem klaar voor het NK voor 5 jarige in Ermelo.

Leida reed met haar Satie voor de eerste keer in de klasse M. De dressuur ging redelijk. Tijdens het springen stopte Satie op hindernis 3. Daarna ging het goed. In de cross gingen ze goed rond en Leida won de 3e prijs!

vlnr Angela, Claudia en Roos. Oudkarpel was meegenomen in het eventingschoolprogramma. De leden deden het super. Claudia werd 4e in de klasse M en Roos 6e. In de L werd Elke 2e. Leuk om de leden op wedstrijd te helpen, is toch weer anders dan in de training. Hier verkennen we de cross en staan we bij de leerzame waterhindernis. Complimenten aan de familie Beukers die deze wedstrijd goed voor elkaar heeft!

20160528_090304

 

Angela en Green Arrow, op stal heet hij Gudo. Het is een vosruin van Arthos x Derrick

20160528_144020

 

Gert kwam een paar uur later met Leida en Jantien, leuk om samen op wedstrijd te zijn!

IMG-20160530-WA0001-1

 

Leida bijna klaar voor het springen. Dank aan de familie van Reine voor het gebruik van hun fijne vrachtwagen. Onze eigen wagen had wat remproblemen….

20160528_171345

 

Leida in de startbox. De gebroeders Willemsen (en hun vrouwen) doen al jaren op heeeeel veeel wedstrijden de start en de finish. Deze tijdwaarneming is een belangrijke taak!

20160528_175401

 

En de andere broer met zijn vrouw aan de finish, gezellig!

20160528_180202

IMG-20160529-WA0000

 

Gert reed zaterdagavond met de meiden en de paarden naar huis, Alice bleef daar om de volgende dag andere eventingschool leden te helpen.

20160528_184424-1

 

Luca reed haar eerste foutloze B cross! Haar paard wil nog wel eens omdraaien in het terrein, maar ze had goede instructies gehad van Alice en het mes tussen haar tanden, je gaat nul rijden zei Alice anders moet je van school af………Ze werd 2e! Ze won de dressuur, sprong foutloos maar had geen hoge steilcijfers en dat was te begrijpen. Netjes rijden komt wel, eerst mag haar paard niet omdraaien!

20160529_112448