Nulmeting

Vrijdag ging Alice al vroeg naar de nulmeting in Renswoude. Mathijs mocht mee en heeft goed geholpen.

Toen Curacao harder dan 36 km per uur mocht ging hij wel op de loop, maar dat kon daar op de mooie renbaan in Renswoude. De feedback van Carolien Munsters was super, hieronder ACSI  Harry Belafonte zijn feedback:

Algemene fitheid en conditie op dit moment aan de start van het seizoen zeer goed voor een 4* paard. Hij heeft een hoog omslagpunt (640 m/min) dit is een fractie lager dan vorig jaar. Dit is te verklaren door het feit dat we in deze fittest zien dat zijn aerobe capaciteit wel is toegenomen ten opzichte van vorig jaar; hij verzuurt minder na de inspanning en herstelt sneller en daarnaast is zijn duurvermogen toegenomen.

Van Curacao was de feedback ook geweldig, vorig jaar moest hij nog 9 jaar worden en hij is weer een jaar sterker geworden. Heeft op dit moment een goede start conditie aan het begin van het seizoen voor een CCI3* / 4* paard. Hij heeft momenteel een omslagpunt van 620 m/min wat voldoende hoog is voor 3*.

En ACSI Peter Parker was ook prima:  Hij is flink verbeterd fysiek gezien vergeleken met vorig jaar; zijn omslagpunt in snelheid is vooral toegenomen (nu op 595 m/min en vorig jaar op 545 m/min) wat een goed teken is.

Carolien heeft een trainingsplan gemaakt en iedere vierde dag staat er een galoptraining op het programma.

VLNR: Peter Parker, Curacao en Famous

20170203_081946

 

Alice was al om half 9 als eerste aan de beurt, per paard ongeveer driekwartier. Om 12 uur was er een kaderbijeenkomst met Bettina Hoy, de nieuwe bondscoach. Alice kon zo mooi nog even Famous trainen.

20170203_15411720170203_113759