Terug uit Polen….

Wow, wat een weekende in het Poolse Strzegom!

Woensdagmorgen om 3 uur vertrokken Fleur, Alice en Alice haar vader vanuit Biddinghuizen. Na een lange reis met veel files kwamen ze om half 6 in de namiddag aan.

Donderdagavond was de keuring voor ACSI Zamzam die in de lange twee ster liep. Het is prachtig terrein, daar is  van 17/20 augustus het EK.

ACSI Zamzam liep een fijne dressuurproef -45,8 en een derde plek van de 26 deelnemers. Crossen is zijn hobby en hij liep met gemak rond binnen de tijd. Er waren er maar twee binnen de tijd. Hiermee kwam hij aan de leiding. Tijdens het springen zondag verlaagde hij hindernis 3 en de middelste van de driesprong. Hiermee won hij de twwede prijs.

ACSI Peter Parker liep in de nationscup. Hij liep een fijne proef. Helaas in de stap wat spanning en een foutje bij het aangaloperen. -46,9 en een vijfde plaats was het resultaat.

In de cross liep hij geweldig, hij ging als een speer door het terrein. Als Alice binnen de tijd zou rijden dan zou ze bovenaan staan omdat diegene die voor haar stonden na dressuur tijdfouten hadden. Dus voor de laatste hindernis keek Alice op de klok en zag dat ze het ging halen! Wat een kicken gevoel. Door een blackout reed Alice de tweester lijn. Oeps twee galopsprongen van te voren had ze het al door….pfff dan kan je je paard ook niet meer remmen.

Dus uitsluiting ivm het springen van een verkeerde hindernis. Als je Alice 10x vraagt welke is voor de driester dan zegt ze 10x rechts maar ze reed links in het heetst van de strijd. De Duitse ruiter Kai Ruder won de wedstrijd met 51,9 strafpunten….hij bedankte Alice voor het springen van de verkeerde…

Merel Blom hield de Nederlandse eer hoog door met haar Rumor Has It tweede te worden in de lange 3*. Iedereen heeft weer genoten van deze crossmachine. Hij heeft al 9 viersterren wedstrijden gelopen, geweldig en nogmaals gefeliciteerd.

Gelukkig liep Peter Parker super en is hij kerngezond, dus we gaan met goede moed verder. Helaas was door het uitvallen van Alice in de cross en Jordy bij de keuring geen Nederlands team meer in de strijd. De terugweg ging super snel omdat er op zondag geen vrachtverkeer is in Duitsland, dus om half 3 maandagmorgen stonden de paarden weer op stal.

We hadden een heerlijke plek. ACSI wederom dank voor het lenen van de superwagen!

18486181_1801628429851112_2195667944638331642_n

 

Oeps sommige foto’s kwamen heel klein op de laptop, sorry..de mooie dressuurbaan

6

 

De stallen

7

 

Yeh TEAMNL op de slipjas. Fleur heeft super geholpen, waarvoor dank

18486163_1802622749751680_10284549652613449_n

 

Hindernis 6 de waterinsprong

1a

 

Goed zo, met dank voor de actiefoto’s aan Kim Falkena

1

 

Daarna naar links draaien en over deze bak eruit en op 3 galopsprongen voorwaarts een punt

2

3

 

De derde waterinsprong

5

 

Daarna in een rechterbocht deze smalle, ook dat ging super

5a

 

Deze dubbele hagen gingen ook goed, hier gebeurde veel op

8

 

Oeps en hier ging het mis, rechts was voor de driester ipv links. ZUCHT

9

 

Zamzam na de cross

20

 

Zamzam werd keurig tweede!

11

 

13

 

Alles ingepakt en weer naar huis. Pa mega dank voor het chauffeuren

12