Varsseveld

Vrijdagochtend vertrekt Alice naar Varsseveld met Watermill Famous en ACSI Zamzam, ze lopen beiden de 2*. Gert is TD daar.

Famous maakt zijn 2* debuut. Hij doet mee voor het NK 2* en het kampioenschap voor 7 jarigen. Alice gaat vrijdagochtend al om 6 uur galoptraining doen met Peter Parker. Hij krijgt zaterdag een dagje rust en dan kan hij zondagavond zijn training weer krijgen. Wow over drie weken is Boekelo al..

Fleur komt vrijdag in de namiddag als Leida en Jantien uit school zijn. en neemt de meiden gezellig mee.  Fleur rijdt met haar Amarillo in de klasse M, deze is op zaterdag.

Floor en Demi zorgen dat thuis alles doorgaat., waarvoor dank.

Dit interview staat op de website van het hippisch festijn;

www.Hippischfestijn.nl voor meer info

 Alice Naber-Lozeman: ‘Ik hoor bijna bij het meubilair’
13-09-2017

Al jarenlang is een van Nederlands bekendste eventingamazones Alice Naber-Lozeman op het Achterhoeks Hippisch Festijn van de partij. “Ik denk dat ik al wel ruim 25 jaar elk jaar naar Varsseveld kom. Ik hoor bijna bij het meubilair”, grapt de amazone.

“Ik heb door de jaren heen daar al zoveel mooie dingen meegemaakt”, blikt Naber-Lozeman terug. En niet alleen zijzelf geeft de amazone aan, ook haar man Gert croste eind jaren ’80 al door De Vennebulten. “We hebben meerdere malen samen op het podium gestaan. Het Hippisch Festijn heeft traditie. Op zaterdagavond met de speech van Johan (Venderbosch, red) voor alle deelnemers, het feest bij De Radstake, noem maar op. Ik kijk er echt weer naar uit. Daarnaast is het ook een mooie voorbereiding op Boekelo later in het seizoen en is het een heel leerzame wedstrijd voor de paarden.”

Niet met kampioenschap bezig

De amazone won vorig jaar met de KWPN goedgekeurde hengst Watermill Famous (v. Albaran xx)  het KNHS-kampioenschap voor zesjarige eventingpaarden. Aankomend weekend probeert de amazone met de hengst de titel bij de zevenjarigen te veroveren, waarbij de Albaran xx-zoon zijn debuut maakt op tweesterren-niveau. “Ik ben nooit zo met kampioenschappen bezig, daar ben ik eigenlijk veel te nuchter voor, maar ik probeer natuurlijk wel zo goed mogelijk te rijden.”

Gevoel is bepalend

Titels winnen deed de nu zevenjarige Famous eerder al door op vijf- en zesjarige leeftijd het KNHS-kampioenschap voor jonge eventingpaarden op zijn naam te schrijven. Dit weekend kan de hengst dus zijn derde titel op rij winnen. “Dat is voor mij echt ondergeschikt. Ik vind het allerbelangrijkste dat ik een goede wedstrijd rijd. Ik heb wel eens gewonnen, maar was toch ontevreden over hoe het ging. Het gevoel is voor mij echt bepalend. Waarschijnlijk houd ik het daarom ook zolang vol”, zegt de amazone lachend.

Tweesterren-debuut 

“Ik hoop vrijdag direct een goede dressuurproef neer te zetten en verder in het weekend geen fouten te maken. In de training voelt Famous heel erg goed aan, maar je kan het pas echt testen op een wedstrijd. Hij moet nu voor het eerst een moeilijkere dressuurproef doen, hoger springen en een langere cross lopen, met meer tempo en moeilijkere lijnen. Zondagavond weten we het pas echt”, vertelt de amazone enthousiast.

Naast Watermill Famous verschijnt Naber-Lozeman in de tweesterrenwedstrijd ook aan de start met ACSI Zamzam (v. Roven xx ), tevens tellend voor het KNHS-kampioenschap senioren.


Alice Naber-Lozeman in 1991 in Varsseveld in actie met Watermill Stream, waarmee de amazone onder andere deelnam aan het EK voor young riders. Later was de volbloed onder Bettina Hoy succesvol en verscheen met haar onder andere aan de start op de wereldruiterspelen in Den Haag in 1994 en de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Twee jaar later won de combinatie goud op het EK Eventing.