EK Luhmuhlen

Manlief Gert is twee weken voor het EK al in het Duitse Luhmuhlen geweest om de cross te keuren. Hij is de TD (technical delegate) op het EK 2019. Hij neemt daarvoor vrije dagen op bij de KNHS en doet dit voor de FEI, de internationale paardensportbond. Het is een hele eer dat hij dit EK mag doen! Gert is er gisteren al naartoe gegaan om voorbereidend werk te verrichten. Na zelf de laatste vier jaar twee EK’s, de Olympische Spelen en de WK te hebben gereden ga ik dit weekend als vrouw van de TD het Nederlands Team aanmoedigen. Op naar de Olympische kwalificatie!!! Organisatie van Luhmuhlen dank voor de foto’s!

Het EK eventing in het Duitse Luhmuhlen is in volle gang. 40 jaar geleden, 1979 reed mijn vader Herman Kroton daar en zat Martin Lips bij hem in het team op Babyface. Eddy Stibbe en Simon de Jonge completeerde dat team. Zelf reed ik ook vaak in Luhmuhlen. In 1999 het EK met Royal Kiwi. Er was nog een steeple bij van 4 minuten en de cross was 11:50. Ik werd toen 21e van de 82 deelnemers. Adriaan Smeulders was de beste Nederlander op de 16e plaats met Billy. Leuk om de uitslagen te bekijken.

Wat een dag hier op het EK in Luhmuhlen! Tim reed geweldig en staat 4e, dus dat wordt erg spannend morgen! Helaas zat het voor Merel, Laura en Ilonka niet mee en is er geen Nederlands team meer in de strijd. Aliene had helaas een langsloper op de een na laatste en staat nu 51e. Genoten van de mooie sport, de goede paarden en ruiters.

Tim en Bayro nul in time!! Yes!

Geplaatst door Alice Naber-Lozeman op Zaterdag 31 augustus 2019
Tim en Bayro foutloos binnen de tijd

Pa en ma met de meiden
Toen ik zelf reed in Luhmuhlen was de dresuur nog op gras

Er staat ook een leuk artikel over deze wedstrijd op -ACSI Eventing team