Over Alice Eventing School

Al jaren geven we op onze accommodatie dressuur-, spring- en terreintrainingen. We merkten echter dat er behoefte is aan meer.

We proberen met de Eventing School dan ook een breder programma neer te zetten voor de eventingruiter.  Bijvoorbeeld begeleiding op wedstrijden, video analyses en theorielessen over diverse aan de eventingsport gerelateerde onderwerpen.

Het belangrijkste voor ons is echter dat we met gemotiveerde en ambitieuze mensen gaan werken waarmee we vooraf individueel een doelstelling gaan vaststellen.

We zijn in 2015 gestart met maximaal 4 groepen van 4 deelnemers: twee B/L groepen, een M/Z groep en een groep die al op 1*/2** wedstrijden start. Dat betekent dat we een selectie moesten maken en we in het eerste jaar niet iedereen konden plaatsen.

Belangrijk onderdeel van de Eventing School is dat we gaan werken met groepjes waarbij we zoveel mogelijk gelijkgestemden van gelijk niveau bij elkaar indelen.

Het groepselement is voor ons belangrijk. Het is immers veel leuker en gezelliger om met een groepje te trainen en naar een wedstrijd te gaan. Elkaar helpen, samen de problemen bespreken en elkaar moed inspreken als het een keer tegen zit.

Voor de teamleden is een team jas en sjabrakken voor dressuur en springen beschikbaar zodat we als team ook herkenbaar zijn.

Omdat het (internationale)wedstrijdjaar van Alice het belangrijkste is zullen de activiteiten van de Eventing School daar omheen gepland worden.

De trainingen en de begeleiding op wedstrijden zullen door Gert en Alice gedaan worden. Voor de andere activiteiten zullen specialisten worden ingezet.