Leuke dagen in Lapland en Finland

Afgelopen week zijn Gert en Alice een paar dagen naar Lapland geweest. Daarna ging Gert naar huis en gaf Alice clinics in Finland. Dinsdagavond kwamen we laat aan nadat we de overstap in Helsinki hadden gemist. Vanaf Schiphol vertrok het vliegtuig 1,5 uur later, vandaar. We vlogen naar Rovaniemi ipv Kittila, dus Henrik moest 250 km heen rijden om ons op te pikken en ook weer 250 km terug. Om half 3 lagen we in bed. Woensdag hebben we een excursie naar een Husky farm gedaan. Henrik en Kaisa Wickstrom, degenen die de clinics in Finland organiseren, waren onze reisleiders. Ieder kreeg vier of vijf husky’s voor een slee en gaan met die banaan! Het ging best hard en het was erg leuk om de honden zo enthousiast te zien. We moesten de rem van de slee (helaas) veel gebruiken.
In een Finse Kotta kregen we een lunch. Een echte laplandburger van rendierenvlees! Heel bijzonder.

Donderdag zijn we gaan Nordic skieen, dat was een soort langlaufen. Ook dat was erg leuk. In de namiddag lekker naar de sauna, eten en vroeg naar bed. Gert ging vrijdag weer naar huis, nu wel vanaf Kittila en Alice ging met Henrik en zijn vrouw in de auto richting Finland. Na een rit van 8 uur gaf ze ‘s avonds 2 groepen les. Zaterdag de hele dag clinics, zondagmorgen een aantal groepen en zondagmiddag vanaf Kuopio weer naar huis. Al met al zeer leuke dagen.

Rendieren steken de weg over, de normaalste zaak van de wereld in Lapland

aaa1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Huskys bij hun hok

a1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gert op de slee

a2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor warme pakken, handschoenen en laarzen werd gezorgd, wij kregen het niet koud!

a3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunchbreak in de Finse Kotta, de honden wachten geduldig

a4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnen een vuurtje maken en laplandburgers maken

a5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We waren boven de Arctic circle en de Noordpool was niet meer zo ver……..

a7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nordic skieen op een bevroren meer. Op de achtergrond ons hotel

a9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Sauna en Spa met echt koud water voor de deur om af te koelen.

a10