Hoe het begon

Als zoon van Harm en Tiny Naber begon Gert op de boerderij aan de Mosselweg met ponyrijden. Ook moeder Tiny was een verdienstelijk amazone. Menig collega ruiter was ze te snel af en ze heeft heel wat SGW’s gewonnen. Ze heeft zelfs een keer een auto gewonnen, dat kunnen Gert of Alice niet zeggen! Op achtjarige leeftijd reed Gert zijn eerste wedstrijd en op zijn twaalfde zijn eerste cross.

Ook moeder Tiny Naber heeft vele uren te paard doorgebracht en sgw’s gereden.
Alice vlecht haar pony Mieke in en broertje Henk Jan kijkt toe. 1977

Na veel pony’s kwam er een paard. Met Porter reed hij zijn eerste paardencross. Zijn vijfde cross was al de military van Breda. Vroeger kon dat nog, de qualifying results waren nog niet uigevonden. In 1985 reed hij met Porter op het EK in Oostenrijk voor landelijke ruiters. In 1987 reed hij met Owijntje op het EK landelijke in Oud Heverlee en Alice zat toen met Why Not in dat zelfde team. Vanaf 1988 reed Gert geen samengestelde wedstrijden meer. Het koste te veel tijd en het was moeilijk te combineren met het akkerbouwbedrijf en zijn baan op de beurs in Amsterdam. Wel bleef hij actief in de springsport en won menig springrubriek. Onder andere met Horn en Lansink. Toen hij steeds meer met Alice om ging, begon hij weer met de volbloed Murphey Herself. Deze merrie kon goed springen en was snel in het terrein, maar viel in dressuur nog niet zo mee. Murphey is verkocht als springpaard.

Gert in 1977 met zijn pony Ringo op de KNF kampioenschappen te Uddel
Gert kijkt toe als Alice uit de cross komt op het EK te Oud Heverlee, 1987. Vader Gert, moeder Leida, zusje Janneke, broer Kees en trainer Cees de Feyter waren ook van de partij.

Gert liet inmiddels 2,5 ha van zijn akkerbouw grond al diepploegen, zodat het zand boven kwam. Op de originele kleigrond kun je moeilijk paarden trainen. In de zomer bikkelhard en bij regen spekglad. Dit is nu een leuk speeltuintje geworden voor mens en dier. Er kwamen zeventien nieuwe stallen bij, een overdekte trainingsmolen en Alice kwam in mei 1997 met negen paarden, een vrachtwagen, boomstammen en een kraan van haar vader om crosshindernissen te bouwen. Bijzondere uitzet voor een vrouw. Verder had ze niets, geen theedoeken of een bankstel.

Alice is geboren op een boerderij en kon bijna eerder rijden dan lopen. Ze werd als baby al op een paard gezet. Vanaf haar tweede zat ze dagelijks op een pony die aan de ketting stond. Met behulp van een emmer die ze op zijn kop zette klom ze erop. Verder was ze dagelijks druk met haar pony. Na kleine B pony Eminent kwam de D pony Kimbel en kreeg ze toen ze dertien was haar eerste paard Why Not. Daar reed ze in 1987 mee op het EK voor Landelijke ruiters te Oud Heverlee en Gert Naber zat ook in dat team. Daarna volgden veel paarden, zie ex-paarden.

Alice heeft de secretaresse opleiding van Schoevers gevolgd, want ze was nooit van plan om “in de paarden” te gaan. Ze heeft nog een half jaar halve dagen op kantoor gewerkt, maar als je op zo’n mooie boerderij in Putten woont en je hebt succes in de sport groei je vanzelf meer in de paarden. Al snel kreeg Alice veel paarden van derden te rijden. Ook heeft Alice 2 jaargangen hengsten gereden voor het verrichtingsonderzoek. De F- en de G jaargang. Dus ook nog met Ferro en Flemming gereden. Dit was in 1990 en in 1991. Daarna is de stal bij haar ouders uitgebreid. Inmiddels heeft haar broer, Henk Jan, deze nog meer uitgebreid. www.stal-lozeman.nl

In mei 1997 verhuisde ze naar haar vriend Gert Naber in Biddinghuizen. De ouders van Gert woonden inmiddels al anderhalf jaar in hun vrijstaande huis in Biddinghuizen en Gert woonde er alleen. In augustus ’97 zijn Gert & Alice getrouwd en hadden een mooi feest in de binnenbak. Dit was vroeger de buitenbak van Gert.