De omgeving

Wat is er te beleven?

In de omgeving is ontzettend veel te beleven. U kunt genieten van het prachtige polderlandschap, zeker in het voorjaar uniek met de strak ingezaaide velden en de tulpenbollen die bloeien. Op de vroegere zeebodem van  Flevoland is genoeg te beleven. Wij zetten het voor u op een rijtje:

Attractieparken

Het meest bekende park in Biddinghuizen is Walibi World met het daarbij behorende evenemententerrein, waar jaarlijks Lowlands, De Opwekking, etc. plaatsvinden. Op slechts 7 km afstand bevindt zich Aviodrome, het park met de gehele geschiedenis van de luchtvaart.
Houdt u van shoppen, dan mag een bezoek aan Batavia Stad niet ontbreken. Zelfs het Dolfinarium is binnen een half uur bereikbaar.

Natuur

Voor een stevige wandeling of fiets route kunt u zeker in Flevoland terecht. In Natuurpark Lelystad zijn prachtige wandel/fietspaden aangelegd en met een beetje geluk ziet u zeer vele diersoorten. Hier is het ook mogelijk om fietsen te huren. Uiteraard kan ook een bezoek worden gebracht aan de Oostvaardersplassen. De schitterende natuurfilm over dit gebied “De Nieuwe Wildernis” heeft veel publiciteit gekregen. Wilt u wat meer over de randmeren te weten komen, dan mag een bezoek aan Informatiecentrum Veluwerandmeren niet ontbreken. Wilt u genieten van prachtige bloeiende bloemen, breng dan een bezoek aan de Orchideeënhoeve. Gaat u er liever op uit met een solex, neem dan contact op met Plus Events.

Actief

Wilt u nog meer actie, neem dan een kijkje op 800m afstand bij Dorhout Mees waar vele mogelijkheden zijn van kleiduivenschieten tot terreinwagen rijden. Of bekijk Flevoland eens vanaf het water met de rondvaarten over het Veluwemeer.

Maar ook voor de golfliefhebbers zijn er voldoende banen in de omgeving. Voor de recreatieve sfeer is er Swingolf bij de Meeuwenhoeve. Mensen zonder GolfVaardigheidsBewijs (GVB) kunnen terecht bij Shortgolf in Swifterbant of GolfbaanHarderwold in Zeewolde. De echte golfer kan zijn hart ophalen op de banen van Dorhout MeesGolf Event Center in Lelystad of bij Golfclub Zeewolde.

Musea

Heeft u altijd al willen weten hoe de polder tot stand is gekomen, breng dan een bezoek aan het Nieuwland museum. Daar is alles te zien vanaf de ontginning en er zijn vele films van de eerste pioniers. Zeer indrukwekkend is de bouwerij van diverse replica’s van schepen op de Batavia werf. Museum Schokland gaat ook ver terug in de tijd, hier kunt u ook een heerlijk wandeling maken door het polderlandschap.

Kinderen

Bij slecht weer kunt u een bezoek brengen aan het overdekte speelparadijs Avontura of Ballorig. Ook de kleintjes kunnen hier fijn spelen en voor de ouders is er een plaatsje om lekker te zitten. Voor de allerkleinste mag een bezoek aan het grote Kabouterbos niet ontbreken. Voor iets oudere kinderen is een bezoek aan Hans & Griet zeker de moeite waard, heerlijk spelen in de hooiberg, trappen op de skelters of de kiezelroute volgen door het bos. En natuurlijk wordt de dag er afgesloten met een pannenkoek van Hans & Griet.

Restaurants

Voor de inwendige mens zijn er volop mogelijkheden. U kunt een heerlijke maaltijd afhalen bij restaurant Flantuas of daar een maaltijd nuttigen, waarbij u zicht heeft op vliegveld Lelystad. Een simpele snack of heerlijke pizza is verkrijgbaar bij Snackbar Twins in Biddinghuizen. Maar u kunt ook een heerlijk portie chinees halen bij Jade-City of u eet er direct in het restaurant waar ook kan worden gewokt. Heeft u ’s avonds laat nog honger, dan kunt u naar Shoarma Bodrum in Biddinghuizen. Wilt u genieten van uitzicht over het water breng dan een bezoek aan restaurant De Klink of Strandpaviljoen Beachclub Nu of Strandpaviljoen Bremerbaai. Voor een betaalbare en lekkere hap kunt u een bezoek brengen aan het centrum van Dronten, waar u onder andere lunchroom Moellies en restaurant De Rede van Dronten vindt. Aan de rand van de polder bij Harderwijk bevindt zich het exclusieve restaurant Hardersluis. Houdt u van vis vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Elburg of Harderwijk, waar in diverse restaurants een heerlijke vis wordt bereid.