Alice Eventing School

Met de Alice Eventing School bieden we een breder programma aan voor de eventingruiter.

Lees meer..

Alice Eventing School Leden voorstellen

Op deze plek stellen we alle leden van de Alice Eventing School voor. Sommige al vanaf het begin, sommige dit jaar voor het eerst.

Elke van Renssen ; Ik mag de spits afbijten in deze reeks, super leuk! Ik ben Elke van Renssen en 32 jaar. Ik zit vanaf het eerste jaar bij de Alice Eventing School. 6 jaar geleden begon ik met het rijden van SGW, toen nog met mijn oude paard. Dat ging op zijn zachts gezegd niet zo goed, totdat ik bij Alice kwam trainen. Met Tante Cor ben ik tot en met de L eventing gekomen maar ook L springen dankzij de fijne lessen. 2 jaar geleden heb ik mijn nieuwe topper gekocht Coconut Clinton, mijn Cocoheld. Mijn doelen voor dit seizoen is fijn rond rijden in de klasse L. Wat ik zo leuk vind aan de AES is het teamgevoel. Ik mag deel uitmaken van een super enthousiaste groep mensen. Vanaf het eerste jaar noemen wij ons gekscherend het Talent Team. We hebben misschien niet zoveel talent, maar des te meer lol hebben we samen! 

Roos ** Ik ben Roos en sinds 2015 lid van de eventingschool! Ik startte het eerste jaar van de eventingschool in de klasse B met mijn paard Vicenza en wij zijn inmiddels actief in de klasse Z! Mijn doel dit seizoen is om mooie nationale en internationale wedstrijden te rijden en vooral genieten van deze leuke sport! Het allerleukste aan de AES vind ik het team gevoel, je traint vaak met dezelfde groep en je deelt lief en leed, winst en verlies met elkaar. Buiten dat zijn mijn teamleden inmiddels goede vriendinnen geworden! Ook de trainingen van Gert&Alice zijn altijd leerzaam, leuk en worden met veel enthousiasme gegeven. Het is het verre reizen meer dan waard! Groetjes Roos

Willemijn Stehouwer ** Hoi, mijn naam is Willemijn Stehouwer en mijn paard heet Meneer Vos! Deze grote vent heb ik sinds vorig jaar september gekocht.Hij is 7jaar en samen gaan we weer in de klasse B beginnen! Dit gaat een jaar van veel leren en ervaring opdoen worden voor ons! Met mijn vorige paard had ik de punten voor het Z en dat smaakte zeker naar meer, dus nu gaan we de uitdaging weer aan met Meneer Vos om zo ver mogelijk te komen! Ik ben sinds 2018 lid van AES dus dit wordt mijn tweede jaar! Ik vind het erg leuk om wat meer in teamverband te trainen. Ik geniet van alle leuke leerzame lessen en het enthousiasme van Gert en Alice!
Met Meneer Vos ben ik nu in de B gestart en mijn doel is om dit jaar richting de L te komen en” veel lol met je knol” te hebben!
Groeten Willemijn

Marie-Louise Scholten ** Hallo! Mijn naam is Marie-Louise Scholten en samen met mijn paard Capone train ik sinds 2016 bij de Alice Eventing School. Met Capone heb ik in dat jaar de overstap gemaakt van het ZZL dressuur naar het springen en vooral: eventing. Gelukkig maar, want we blijken dit beide echt zo ontzettend veel leuker te vinden! ?

Gelijk vanaf de start van ons eventing-avontuur hebben Alice en Gert ons fantastisch begeleid en het is geweldig om zo veel te kunnen leren van al hun kennis en ervaring. Het ‘omscholen’ van een dressuurcombinatie gaat met ups en downs ?, maar dankzij de trainingen, steun en het enthousiasme vanuit de AES overwinnen we de hobbels op de weg en maken we samen mooie stappen. Capone en ik hebben de afgelopen twee seizoenen op verschillende SGW’s zelfs al een lintje in ontvangst mogen nemen en hopen dat dit komend seizoen gezond en succesvol te kunnen voortzetten. Verder heb ik erg veel zin om met mijn jonge, nieuwe aanwinst Kasimir spelenderwijs op verschillende terreinen aan de slag te gaan en wat puppy-trainingen te rijden. Mooie vooruitzichten!
Naast alle trainingen en gezelligheid van de AES, vind ik het ook leuk om Alice haar wedstrijden, de OS16 destijds in Rio en de huidige weg naar Tokyo van dichter bij mee te maken. Heel erg gaaf om de focus, drive en vastberadenheid te zien van het @team2tokyo
Graag tot ziens op training of wedstrijd!

 

 Luca Guitink ** Hallo mijn naam is Luca Guitink en ik rijd samen met mijn 6 jarige schimmel Cooley Kodachrome “Nitto” Eventing wedstrijden! Ik heb hem als 4 jarige in Ierland gekocht en heb hem toen verder opgeleid. We zijn nu L1 dressuur, L springen en L eventing, allemaal met winst! We hebben net succesvol onze eerste L cross gereden in Heerjansdam en hopen nog veel mooie L crossen te rijden dit seizoen. Het allerleukst aan de AES vind ik altijd de gezellige trainingen en informatie/”catch up” avonden, waar je toch echt een team-gevoel van krijgt, en echt elkaar kan volgen en supporten in de eventing sport! 

 Stephanie Alexander ** Mijn naam is Stephanie Alexander, ik ben 46 jaar oud en ben vanaf de start in 2015 bij de Alice Eventing School. Mijn paard heet Rovira (stalnaam Rovi) en wij reden succesvol in de klasse M het afgelopen jaar. Voor dit jaar zijn de doelen wat bijgesteld, omdat Rovi een vervelende blessure heeft gehad. Wij gaan rustig in de klasse B HC een oefenrondje doen in Alphen Chaam en proberen daarna weer mee te draaien in de klasse L. De Alice Eventing School heeft mij zoveel gebracht! Introductie in een -voor mij- nieuwe tak van sport, leuke en enthousiaste mensen (o.a. #talentteammatties ?) leren kennen en bevlogen begeleiding van Alice (en Gert ?).

Ik ben Astrid Baxter (inmiddels 54 lentes jong) en mijn paard heet Wiseguy (alias Eigenwiseguy), een knappe 16-jarige ruin met een nogal apart karakter. Wij doen ook al sinds 2015 mee met de AES, en ik heb Wiseguy al bijna 9 jaar. We zijn L eventing, L springen en Z1 dressuur. Wat ik het allerleukst vind aan de AES zijn de gezellige en leerzame trainingen met fijne mensen en de band die we met elkaar opbouwen. Het mooiste van onze sport vind ik de afwisseling in het werk en het vertrouwen dat je opbouwt met je paard door steeds weer grenzen te verleggen. Ik hoop er nog heel lang van te kunnen genieten! 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Hoi, Mijn naam is Joanne Spliethof (25) en samen met Dansa (11) rijd ik met veel plezier bij de Alice Eventing School. Al vanaf mijn 16e train ik regelmatig bij Alice, waarvan 1 jaar als working student. Vorig jaar ben ik aangesloten bij de AES. Doel voor dit jaar is om een aantal fijne M/Z en CCI2* wedstrijden te rijden en daar zijn we al goed aan begonnen met een foutloze rit in Kronenberg CCI2*-S. Ook hebben we dit jaar de CCI2* van Emmeloord gewonnen! Verder rijden we Z1 dressuur en M springen. De veelzijdigheid, samenwerking, vertrouwen en gezelligheid zijn dingen die ik heel leuk vind aan de eventingsport en ik denk dat dit ook de basis is van de AES, wat het super fijn maakt om met deze groep te trainen en wedstrijden te rijden!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, paardrijden, paard en buiten