Regiokampioenschappen

Gisteren en vandaag hebben Gert en Alice op de regiokampioenschappen gereden in Wezep. Vrijdagmiddag was de klasse Z. Er stond een dik parcours, van de 63 starts reden er 18 foutloos. Coral Estate Bounty en Gert hadden hindernis 7 en 8 verlaagd. Het was Bounty zijn derde Z parcours en hij moet nog meer routine krijgen op dit niveau. Datzelfde geldt ook voor Coral Estate Mitok. Hij liep pas zijn tweede Z parcours. Hij begon erg stoer en sprong zelfs te hoog. Helaas verlaagde hij toch drie hindernissen. Voor deze eventingpaarden is het erg leerzaam om in een relatief kleine ruimte een hoog parcours te springen. We zullen deze winter nog een paar keer in de Z starten zodat we goed voorbereid het eventingseizoen kunnen beginnen.

De volbloed Coral Estate Peter Parker van Yvonne Koornstra en Ramon van Reine had de kringselecties goed gelopen zodat hij in de klasse L deel mocht nemen aan de regiokampioenschappen. Ook hij begon sterk maar kreeg toch een achterbeenfout op stijlsprong nr 6 en de 1e van de dubbel. Heel jammer maar dat kan gebeuren. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Hij vond al dat publiek aan de kant erg spannend, maar daar moet hij maar aan wennen. We blijven oefenen!

Marcia en Alberdina gingen zaterdag gezellig mee.

wezeposvr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coral Estate Peter Parker heeft veel inzet en geeft Alice een goed gevoel

OscarWezepsite