Nieuw avontuur op stal

Gert en Alice zijn altijd op zoek naar leuke jonge paarden. Twee jaar geleden kwam er een bijzonder dier op Alice haar pad.

Zinadja, de vosmerrie van de familie Heinhuis is een Roven x Randel Z x Cor de la Bryere. In 2008 werd ze kampioen in Ermelo bij de 4 t/m 7 jarige springgerichte merries. Haar oma, de Cor de la Bryere merrie is Bollvorm’s Chablis die onder Roelof Bril internationaal sprong.

Alice reed Zinadja in 2009 tijdens het NK voor 5 jarige eventingpaarden in Ermelo. Toen wilde Alice haar graag kopen, maar konden ze het niet eens worden over de prijs. Een maand later kochten Gert en Alice zijn 3 jarige volle broer, Bob the Builder.

Tomas Heinhuis nam deze zomer contact met Alice op en bood Zinadja aan. Alice heeft haar in het terrein gereden en dat was super.

Na een uitgebreide keuring werd er een mooie deal gemaakt.

Zaterdag mag Zinadja in Diepenheim haar sgw debuut maken. Ze heeft erg veel energie en Alice zal haar handen vol hebben.

Hieronder het rapport van de ibop proef:
Bij de springmerrie`s kwam de voorbeeldig galopperende Zinadja (Roven xx x Randel Z fok. H. Thoben) van T. Heinhuis op een totaal van 81,5. De delicate merrie is vlug aan de sprong en mocht onder het zadel nog wat meer basculeren. De merrie toont zeer veel vermogen en toonde tijdens het losspringen een voorbeeldige manier, macht en souplesse. Zinadja imponeerde op de stamboekkeuring, was op de CK in Ermelo de beste van de oudere merrie en is de volle zus van de nationaal kampioenen Winadja en Antara, die dit seizoen met 84 punten ook tot de IBOP-toppers behoort. Daarnaast leverde moeder Inadja het Grand Prix springpaard Pablis (v.Karthago) van Adbel Said en is met de aanlegresultaten van Antara en Zinadja nu ook prestatie.

Stap 8 Draf 8 Houding & Balans 8 Galop 9 Reflexen 8 Techniek 7,5 Vermogen 9 Instelling 8 Rijdb./Bewerkb. 7 Aanleg als springp. 8,5

Tomas Heinhuis heeft Zinadja vanaf veulen gehad en er 7 jaar super op gepast. Wij danken Tomas voor deze samenwerking en hopen op leuke dingen in de toekomst. De tijd zal het leren.

Zinadja

Zinadjahoofd

Zinadja en Bob naast elkaar op stal. Raar volgens de kinderen dat broer en zus elkaar niet kennen………

zibobenZ

Twee jaar geleden in Ermelo

zi3

zi1

zi2

Broertje Bob dit jaar in Ermelo

zbob