CIC* Castenray

Zaterdagmorgen om half 6 vertrokken Gert, Alice, Benthe, Leida en Jantien naar Limburg. In Castenray is al jaren een sgw maar nu was er voor het eerst een internationale 1*.

Om 8 uur was de keuring, de dressuur en het springen waren ook op zaterdag. Zondag was de cross. Alles lag er perfect bij en de stallen waren ook super.

Coral Estate Harry Belafonte liep een fijne dressuurproef, hij kreeg 50,54 strafpunten en stond daarmee op een 10e plaats. Tijdens het springen viel de balk bij steilsprong hindernis 9. Hiermee stond Harry op een 9e plaats in het tussenklassement.

Coral Estate Ayo liep ook een fijne proef en kreeg 43,37 strafpunten en stond hiermee op een 2e plaats. Hindernis 1 viel bij het springen naar beneden. Hiermee stond Ayo op een 4e plaats.

De cross was te moelijk, teveel combinaties en onduidelijk voor de paarden. Gelukkig luisterde de organisatie naar de ruiters en er werden drie hindernissen aangepast. Dat bleek nog niet genoeg want er kwamen  15 combinaties niet aan de finish. Ruiters willen paarden iets leren en niet iets afleren! Heel jammer.

Coral Estate Harry Belafonte was weer heel kijkerig. Vorige week liep zijn volle broer Hurricane in Radolfzell met Bernd Backhaus de 2* en ook hij is erg kijkerig. Harry springt zeer goed maar is tussen de hindernissen moelijk te rijden op een open veld. In het bos ging het beter. We zullen hier mee om moeten gaan. Harry was 7 seconden over de tijd en won de 4e prijs.

Coral Estate Ayo had er zin aan en oversprong zich op hindernis 2. Daarna was de bodem slecht door de vele regen. Hij ploegde richting hindernis 3 en ook op 3a sprong hij weer ruig.  3b stond op 3 galopsprongen voorwaarts, Alice wilde 4 terug, maar Ayo ging op 3 over 3b en had weer geen fijne landing.
Hindernis 4 was een trakener, Alice reed heel voorwaarts er naar toe waardoor Ayo het niet meer vertrouwde. Alice heeft daarna de L trakener gesprongen en hield het voor gezien. Volgende keer beter!

Gert reed met Coral Estate Curacao in de klasse L. Een fijne dressuurproef en een foutloos springparcours. In de cross ging de jonge Ier super. Gert vergat hindernis 5, maar dat mocht de pret niet drukken.

Al met al een bijzonder weekend, rond half 8 waren we zondagavond weer in Biddinghuizen.

Parkeren was super dicht bij de stallen, ideaal

c2

Harry Belafonte bijna klaar voor zijn proef. Ton van Foto4U maakte de dressuurfoto’s. Ton dank je wel!

ca2

ca1

Coral Estate Ayo losrijden in een grote hoosbui

ca3

Donkere wolken, voorbode voor de dag erna???

ca4

Gert trainen met de jonge Ier.

ca5

Benthe vlocht hem in voor zijn proef

c1

8b de opsprong en daarna gelijk rechts doordraaien naar 9a en 9b

c3

10 a, b en c, weer naar rechts doordraaien.

c4

De afsprong

c6

13 a, b, c, d en e. Nr f de champignon bovenaan werd weggehaald

c5