Bob the Builder naar Polen

Gisterenmorgen kwam Michal Knap met zijn vader Bob the Builder ophalen.

De 19 jarige Michal Knap uit Polen was al ruim een half jaar op zoek naar een groot eventingpaard.

Bob the Builder, Roven xx x Randel Z x Cor de la briere is 1.77, dus dat paste. Michal is twee keer geweest om Bob te rijden. Na de eerste keer is hij volledig gekeurd en alles was super. Daarna kwamen ze nog een keer en hebben ze hem ook in het terrein gereden.

Michal heeft zelf in 2010 en 2012 het EK van de junioren gereden en werd 19e en 31e.

Alice won met Bob de klasse Z in Ysselstein, met een dressuurscore van -34! Het is jammer dat hij weggaat maar de schoorsteen moet ook roken! We hebben de deal gemaakt dat als ze hem ooit willen verkopen dat wij eerste koop hebben. Aan het einde van zijn carriere krijgen we hem terug. Misschien kunnen Leida of Jantien er tzt wel op.

Bob kwam vier jaar geleden als drie jarige hengst op stal. We hebben hem zadelmak gemaakt en netjes aangereden. Hij is later geruind. Gert heeft hem in de klasse L en M gereden. Eind vorig jaar nam Alice de teugels over en won de beiden starts in de klasse M.

Dit jaar won hij in Chaam de M, daarna kwam hij vast te liggen in zijn stal en had wat last van zijn schouder. In Neede werd hij 2e in de klasse M. Alice reed rustig omdat hij een week later zijn Z debuut zou maken. Wij hebben heel erg veel plezier gehad van deze lieve werklustige Bob.

Grappig is dat het zusje van Michal een leerpaard zocht. Via Alice hebben ze Rinus van Jan van Beek gekocht. Jan reed met de 15 jarige Rinus dit jaar het EK in Malmo. Rinus en Bob gingen gisteren samen in de trailer naar Polen. Wij wensen de Poolse familie Knap heel veel plezier en succes met de paarden.

Bob met zijn nieuwe berijder, heel veel succes en plezier!

20131116_102004_resized

Het Bob de Bouwer bord is mee naar Polen…

IMG-20131023-WA0027

Bob in Ysselstein, heel tevreden na het springen en voor de cross

Alice Naber-Lozeman

Chaam 2013 een overwinning in de klasse M

BobChaam Alice

2011, Neede klasse L met Gert

bob