Coral Estate Mitok in Schenefeld

Donderdagmiddag 26 augustus vertrok Alice met Coral Estate Mitok en Marlou Cramer naar het Duitse Schenefeld. Bij de wereldbekerwedstrijd werd ook een CNC georganiseerd. Dat is een nationale 3*. Deze telt ook voor kwalificatie om naar een lange 3* te mogen.

Bij aankomst was het droog, helaas begon het ’s nachts te regenen. Hierdoor stond vrijdag alles blank bij de dressuurring. Mitok was wat afgeleid door het gespetter om hem heen van de andere paarden. Hij maakte een paar foutjes in de proef. De score was -51. Er waren twee juryleden. De jury bij B plaatste Alice zelfs als 3e……..dat was wel wat hoog. Hij vond Mitok goed bewegen vertelde hij later. Leuk om te horen. Raf Kooremans reed een geweldige proef met zijn Demeter. -38 en een 1e plaats, super!

De cross was erg mooi, goede galoppeerstukken en technische dingen. Alice nam geen risico en kwam foutloos aan de finish. De volgende dag kwam Mitok goed door de keuring en tijdens het springen viel er een balk op steilsprong nr 9. Goed voor een dertiende plaats in de einduitslag. Alice ging met een goed gevoel naar huis.

Veel modder tijdens het losrijden……….

schene1

Hindernis 6a en b was nuttig, na de landing een kuil door en daarna weer een smalle.

scene2

De eerste watercombinatie. 10a stond op een bult en de paarden konden door de hindernis kijken, een sprong in het water en over een schuine smalle eruit.

schene3

Combinatie 11, a, b, c, d en e. Raf Kooremans noteert het derde minutenpunt

schene4

schene5

Coral Estate Mitok bijna klaar voor de cross

schene6

Zondagmorgen alles deftig voor de keuring. Mitok, Marlou, Demeter en Raf. Raf werd keurig 6e.

schene7