VA Fox op EK junioren

VA Fox, het paard waarmee Alice in 2004 succesvol was liep eind augustus mee op het EK voor junioren in het Duitse Bad Segeberg. De Ierse Rodney Day was eigenaar van deze moeilijke, snelle Nieuw Zeelandse volbloed.

Alice werd in Barroca ‘d Alva (Portugal) 6e in een CIC***. Hiermee verdiende ze haar Olympische nominatie. Ze kwam bij de beste 25 op de wereldranglijst en had van de FEI een startplaats op de Olympische Spelen van Athene. Het NOC/NSF wilde dat Alice nog een keer een top tien plaats zou rijden om vormbehoud te tonen.

In Luhmuhlen werd Alice 17e met VA Fox, deelnemers (uit andere landen) die 27e, 37e en lager waren reden wel in Athene. Alice helaas niet. In november 2004 ging VA Fox terug naar Ierland. Alice was zwanger en Rodney heeft hem opgehaald. Alice vond dit erg jammer want ze had wel een klik met VA.

VA is in Italie geweest en deed nu aan het EK voor junioren mee met de Portugeese ruiter Augusto Taborda Calca e Pina. Ze kregen 74 strafpunten in dressuur, crostte foutloos binnen de tijd en sprongen drie balken. Hiermee kwamen ze op een 50e plaats.

Arie de Vroet stuurde Alice de onderstaande foto van het EK afgelopen augustus.

vasite 

Alice met VA Fox in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. Hier reed ze haar laatse steeple

vafox

Twee seconden over de tijd in de CIC*** van Luhmuhlen, snel was VA wel

valuhmuh