Vier foutloze crossen in Etten Leur

Gisteren was het een lange dag. Om 5:45 uur vertrok Alice en om 21 uur was ze weer thuis.

Coral Estate Zamzam was voor de eerste keer mee. Deze sympatieke vos had wat spanning tijdens de dressuur. De bodem was heel mul zand en dat vond hij niet fijn. -57,5 en een 14e plaats van de 26 deelnemers. Alice reed hem in de klasse L.

Hij had wat spanning tijdens het springen. Alice moet hem gewoon wat vaker meenemen zodat hij went. Hij sprong foutloos. Alice reed een rustige cross met hem. Omdat hij zo makkelijk galopeert liep hij precies de tijd. Dus een goed debuut op zijn dressuurscore. Volgende week mag hij M lopen in Westerbork.

Wiseguy van Astrid Baxter mocht M lopen. Hij deed het super. -55,5 in dressuur, foutloos gesprongen en ook een foutloze cross met 0,8 voor tijdsoverschrijding. Hiermee won Wiseguy de 3e prijs.

ACSI Peter Parker was mee voor training. Omdat Alice er woensdag bij het water afviel vond Alice het wel nuttig om hem mee te nemen. Gelukkig was er een afmelding bij de Z ponys. Dit kon precies ingepast worden. Alice reed hem dus een M paarden cross. Hij was weer heel gretig en wilde hard. Soms mocht hij dat ook, maar Alice wilde ook dat hij weer netjes terug kwam en luisterde. Het was erg nuttig voor hem, zo kan hij er toch even inkomen. Alice was nog niet tevreden over hoe hij het water in sprong, dit ging wat twijfelend. We weten dus wat we de komende weken moeten trainen!

Coral Estate Curacao liep zijn derde Z cross en deed dat geweldig! Wat een power. Hij moest pas om half 4 dressuur lopen. Omdat hij al de crossers al langs zag komen en de speakers steeds hoorde wist hij wat er ging gebeuren.
Het drafgedeelte ging prima, in de galop werd hij te fris en deed wissels om de pas. Alice kan het hem niet kwalijk nemen. Tijdens het springen sprong hij oxer nr 5 naar beneden.
In de cross voelde hij super aan. Alice reed hem niet hard en kreeg hierdoor 26 strafpunten voor tijd, maar dat mag de pret niet drukken, zijn tijd komt wel!

Buurmeisje Carmen Holslag kreeg samen met haar paard een lift naar Etten Leur. Ze reed M HC en deed dat goed. Een fijne dressuurproef, een foutloze cross en een nul ronde in het springen.

Astrid, Carmen en Carolien dank voor jullie hulp!!

el3

Coral Estate Zamzam over de trakener, Arie van Eventingphoto dank voor het plaatje

el1

Wow een witte brug…

ZZ EL (1)

ZZ EL (3)

1,2, 3 een mooi nr, Wiseguy bij de keuring

el7a

En bij de watercombinatie, Stien dank voor de foto’s!

el6

el5a

el7

ACSI Peter Parker, Hans ook bedankt voor de actiefoto’s

el8

Coral Estate Curacao tijdens het springen

el9

el2

Om 19 uur werden we door een tractor uit het mulle zand gesleept. De cross had wat vertraging en Alice startte pas na 18 uur.

el4