B paarden cross in Renswoude

Alice ging zaterdagochtend met Leida naar de B cross in Renswoude. Wow meer dan 300 starts waren daar. Doordat de B zonder dressuur is kunnen de organisaties al vroeg beginnen met springen en crossen.

Leida, die zelf net 12 is reed de 19 jarige Vadroille en Solo. Wat heeft ze een lol van deze fijne energieke bruine! Ze  reed een keurig foutloos springparcours. In de cross gingen ze netjes rond. In het begin ging ze heel rustig. Hierdoor kwam ze 9 seconden te laat binnen. Hiermee won ze de 6e prijs. Van 1 jury kreeg ze zelfs drie maal een 10 voor haar stijl!! Ze ging keurig rond. De B wordt op stijl beoordeeld.

In de ochtend de cross fietsen. Uit de startbox. Martin Willemsen is bij heel veel wedstrijden samen met zijn vrouw verantwoordelijk voor de start. Dit keer gingen ze om de 1,5 minuut, doorwerken dus! Respect voor wat deze mensen doen voor de sport! Zijn broer zit meestal bij de finish en samen doen ze zo de tijdwaarneming.

20170708_090213

 

5, 6 en 7 was al een lijn, de B cross was niet eenvoudig

20170708_090757

 

Opa en oma Lozeman kwamen even kijken, gezellig!

20170708_110145

 

Medewerkster Fleur de Roij reed de leuke schimmel van eigenaar Jan Dibbit (links). Ze reed L en kwam dus wat later met de trailer. Ze moest pas rond 17 uur het terrein in. Tegen die tijd waren Leida en Alice al lang thuis want er was nog genoeg te doen. Rechts op de foto Bernadette die Fleur haar dressuurproef voorlas. De schimmel begon goed in de cross maar vond de ophaalbrug eng. Hij heeft weer veel geleerd.

20170708_160459