Springen in Nijkerk

Het is altijd leuk om naar manege Luxool te gaan omdat Alice daar altijd naar de ponyclub en later de rijvereniging ging.

Vrijdagmiddag gingen we met vier paarden springen. Working student Floor Greeve reed voor het eerst een parcours met haar Zitaan. Dat deed ze super. Een balk op 1 en verder nul. Tijdens het tweede rondje verlaagde hij hindernis 7.

Josine vd Meij ging ook mee met haar Highfive. In de BB had ze een balk en moesten ze er even inkomen en dat is niet raar want ze had nog nooit een parcours met hem gereden.  Tijdens het B parcours ging het beter en sprong ze keurig rond.

Leida reed netjes met Vadrouille en Solo en kreeg 80 stijlpunten. Met haar E pony reed ze ook een B parcours bij de paarden, ook dat ging top en ze kreeg zelfs een halve stijlpunt meer. Ze won de tweede en derde prijs.

De prachtig gerenoveerde manege ziet er weer uit als nieuw. Bij het secretariaat hangen nog oude foto’s van Alice (rechts met John Henry toen Alice in 1994 de Hippiade won) en derde van rechts met Why Not in 1986, KNF kampioen sgw…

20171117_145831_resized_1

 

Floor en Josine

20171117_161237_resized_2

 

Leida en de 19 jarige Vadrouille en Solo, hij vond het weer geweldig om mee te gaan

20171117_170446_resized_1

 

Josine en haar moeder waren blij. Gert kwam later. Alice ging met de auto naar huis zodat ze thuis kon voeren en Jantien op kon vangen. Die had weer een feestje….Gert wachtte op de prijsuitreiking en nam de vrachtwagen mee naar huis, ideaal! TeamNL gaat best

5

 

Opa Lozeman reed ook foutloos maar had iets minder hoge stijlpunten en werd 16e van de 45 deelnemers.

4