Simply Brown

In het NRPS nieuws staat een stukje over de pony die onze dochter Jantien nu rijdt. Eigenaresse is Sandra Nieuwendijk. In 2004 heeft Alice samen met Sandra het Basisboek Eventing geschreven, hoe grappig is dat! Alice vind het ook erg leuk dat ze zelf 20 jaar geleden veel succes met Krimh heeft gehad en dat Simply familie is van Krimh. Alice haar eerste pony Eminent was gefokt door Piet van de Schans, genoemd naar het paard waar Piet de Olympische Spelen in Munchen (1972) mee reed. Simply is gefokt door Jose van der Waaij-vd Schans, de dochter van Piet, dus de cirkel is weer rond…..

Wij danken Sandra voor het ter beschikking stellen van deze leuke pony!!

Simply Brown tweemaal winnaar

KAMPEN – Jantien Naber heeft zaterdag met haar nieuwe pony Simply Brown (Knock Out x Ismar) beide L-D parcoursen op haar naam geschreven.

Jantien heeft Simply Brown ster; ABOP in augustus j.l. onder het zadel gekregen en sindsdien al met succes een aantal eventing- en springwedstrijden klasse L gereden.

De 6-jarige merrie, gefokt bij de fam. Van der Waaij in Eemnes, is eerst twee jaar met succes uitgebracht door Sanne Roos de Vries. Al in de herfst van 2017 was deze combinatie Z-startgerechtigd, maar de pony was toen pas 5 jaar. In het voorjaar koos Sanne Roos ervoor Simply in eventing te gaan starten, en had maar een handjevol wedstrijden nodig om ook daarin de punten voor het Z binnen te halen. Helaas werd zij toen te groot voor de 1.46 m hoge pony.

De pas tienjarige Jantien Naber is ook geen kleintje, zeker gezien haar leeftijd, maar kan hopelijk wel een paar jaar samen met de pony verder opgroeien. Onder begeleiding van Jantien’s ouders Alice Lozeman en Gert Naber, en geholpen door grote zus Leida, hebben zij een veelbelovende sportieve toekomst voor zich liggen.
Ook is Simply Brown niet zomaar een fijne pony, maar eentje met een Achtergrond: zij is een dochter van zesvoudig EK-eventing pony Knock Out (Krimh ox x Connemara) uit Simply the Best ster; prest.sport (v. Ismar). Simply the Best is de halfzus van Kanshebber oftewel de rechtstreekse dochter van Daisy Brown keur; pref; prest.sport (Kebir II ox x New Forest).

45282856_662131080850971_642241105609359360_n