Coral Estate Bounty tweede bij het NK 2* en Renske Nederlands Young Riders kampioen!

Het was een gaaf en succesvol weekend in Varsseveld. Gert werd met zijn Coral Estate Bounty 7e in de CIC** van de 74 deelnemers. Hiermee won hij de reserve titel van het Nederlands kampioenschap 2*. Madeleine Brugman won met haar Edino. Zij werd 3e in het totaal klassement.

Bounty liep een fijne dressuurproef, -59, sprong foutloos en in de cross ging hij als een speer. 5 seconden kwamen ze te laat binnen, hiermee wonnen ze reservetitel in het Nederlands kampioenschap 2*.

Alice reed Coral Estate Mitok in deze 2* rubriek. Voor hem was deze wedstrijd een goede training voor Boekelo. Na dressuur stond hij op de 11e plaats met 51,1 strafpunt. Hij sprong foutloos en ook de cross was geen probleem voor Coral Estate Mitok. Alice gaat vol vertrouwen naar Boekelo. Mitok won de 6e prijs.

Het Nederlands kampioenschap voor Young Riders (t/m 21 jr) werd ook tijdens deze 2* wedstrijd verreden. Sinds eind augustus werkt en traint de 21 jarige Renske Kroeze bij ons op stal en zij maakte haar 2* debuut met Sunny Girl die door haar ouders is gefokt. Renske deed het geweldig want ze kwam zelfs als enigste Nederlander binnen de tijd over de finish! Alleen de Duitse Josephine Schnaufer haalde ook de optimale tijd van 6:33.

Renske won de 17e prijs en was de beste Young Rider. Geen slecht debuut! Loes van Gils werd 20e en won het zilver bij de Young Riders. Het brons was voor Nienke van Roekel, ga zo door meiden.

Peter Parker van Ramon van Reine en Yvonne Koornstra liep weer een goede dressuurproef in de CIC*. -47,2 en een tweede plaats, wederom achter de super Sundancer. In de 1* deden er zelfs 80 mee. Peter Parker sprong fijn, hij kreeg een fout op hindernis 9, een oxer.

Zondagmiddag was iedereen in een hoera stemming omdat Gert tweede was in het NK 2*, Mitok 6e en Renske YR kampioen, dus nog even een 1 ster rijden met Peter Parker dan was het feest compleet! Maar Peter Parker dacht daar anders over. Nadat er al 145 over de route waren geweest was de bodem niet meer optimaal. Dat kent Peter Parker nog niet. Hij voelde wat strakker op de hindernissen en vond het enger dan in Renswoude en Helvoirt. Alice had slimmer moeten zijn en de lange route moeten nemen bij de twee punten aan het eind.

Hij kreeg een zware landing op de oxer voor de punten en wilde de punten niet aanpakken. Weer een leermoment. Deze super volbloed is geen machine en Alice dacht er iets te simpel over. We zijn weer scherp!

Renske reed met de dochter van Sunny Girl, Violin in deze rubriek en won de 14e prijs. Violin liep zijn tweede 1*. Goed bezig!

Jenny van Rijsewijk-Voskens won de 1* met haar 16 jarige Misty Brown. In 2000 stond Jenny met de toen 6 jarige Misty Brown eerste na dressuur en springen, maar toen kregen ze een weigering in de cross. Tien jaar later winnen is dan super leuk. Gefeliciteerd!

Voor de foto’s danken we Arie de Vroet van www.evenementenfoto.com, Neeltje en Joanna. Meer actie foto’s volgen, het oplaad programma heeft kuren.

Alberdina ging weer mee en dat was zoals gewoonlijk geweldig!

vars1