Nieuwe eventing oefenterrein in Oenkerk

 Alice heeft vrijdagmiddag een crossclinic gegeven in het Friese Oenkerk. Hier werd een nieuw eventing en menoefenterrein geopend. Dit terrein is bij de praktijkschool en manege “De Sanjes”.

Via de plaatsjes Rijptsjerk, Gytsjerk kom je in Oentsjerk.  Het nieuwe buitenterrein heeft verschillende vaste hindernissen voor ruiter en menner.

De hindernissen zijn eigendom van PSV Trynwâlden en PTC+  in Oenkerk.

Bij het bedenken is er samengewerkt met Pleun van de Marel, Alice  en plaatselijke ondernemers. HBO en MBO studenten hebben verder een plan van aanpak voor de hindernissen gemaakt en een cultuur technisch rapport voor de ondergrond en bodem.

Op dit terrein staan nieuwe vaste hindernissen geschikt voor cross en marathon, welke permanent beschikbaar zijn voor de klanten van PTC+  en de leden van PSV-Trynwâlden.

De volgende hindernissen zijn gerealiseerd: piano, huisje op een terp, bomen en palen op de grond, huisje in grote waterbak met wanden van bielzen, sloot van 15 meter lengte en 80 cm breed met daarover verschillende hindernissen en natuurlijk een brug.

 Het was een leuke middag. De opening werd gedaan door een dubbelspan Friezen en er werden vlaggen geplaatst vanaf het dubbelspan. Doede van der Meer had de leiding van het hele project. Het zou fantastisch zijn als er in het Noorden een B en L eventingwedstrijd komt. De mogelijkheden zijn er.

Pleun en Elly van de Marel waren ook aanwezig. Een hele trip vanuit Wassenaar.

oenk2

oenk1

oenk3

Vanaf de aanspanningen werden de vlaggen geplaatst

oenk4

De waterbak met veel mogelijkheden

oenk5